Restauracja Crocus Zakopane
Lokal czynny
- Poniedziałek - Niedziela: 12.00 - 22.00
Rodzaje kuchni
Serwujemy
Napoje: drink, kawa, koktajl, koniak, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
Organizujemy
Nasza oferta
.
Informacje dodatkowe
Serdecznie zapraszamy do hotelowej restauracji, gdzie będą Państwo mogli skosztować wyjątkowych kompozycji kulinarnych naszego Szefa Kuchni, jak również delektować się wykwintnym śniadaniem z naszego porannego bufetu.
Nasze sale mogą pomieścić nawet 180 osób.
Szef Kuchni Daniel Bzdyk, czystej krwi Góral spod Giewontu, uczestnik wielu prestiżowych konkursów gastronomicznych zarówno w kraju, jak i na arenie międzynarodowej, w swoim autorskim menu łączy produkty regionalne z kuchnią świata, tworząc niepowtarzalne doznania smakowe, czym wprawia w zachwyt swoich klientów. Różnorodność śniadań, bogactwo bufetu i dań dostępnych a la carte, zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane gusta naszych Gości.
Zapraszam do Restauracji Crocus, gdzie postaramy się zachwycić smakiem i kompozycją moich dań, najwybitniejsze podniebienia. Aby stanąć na wysokości zadania stale podnoszę swoje kwalifikacje, biorąc udział w wielu konkursach kulinarnych w Polsce i za granicą. Moją wiedzę czerpię pracując z najwybitniejszymi Szefami Kuchni w Polsce. Poszukuję smaku, śledząc kuchnię zagraniczną, nowe trendy, produkty z całego świata, które staram się wdrożyć do mojego menu. Życzę smacznego. Szef Kuchni Hotelu Crocus **** w Zakopanem
Daniel Bzdyk.
Specjalność zakładu
Specjalnością Szefa Kuchni jest mistrzowskie łączenie smaków - w szczególności dania kuchni fusion, a wręcz folk - fusion, jak również potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, w tym typowo góralskiej.
W karcie dań można znaleźć m. in. gęsinę, jagnięcinę marynowaną w góralskiej mioduli, steki z polędwicy wołowej, dorsza atlantyckiego, a także tradycyjnego góralskiego pstrąga.