Restauracja 16 Stołów
Lokal czynny
- Poniedziałek - Sobota: 13:00 - 23:00
- Niedziela: 12:00 - 18:00
Rodzaje kuchni
kuchnia staropolska, kuchnia polska, kuchnia regionalna
Serwujemy
Menu:
zupa, sałatka, deser, kolacja, obiad, przekąska, danie wegetariańskie
Napoje: kawa, piwo, wino, wódka
Napoje: kawa, piwo, wino, wódka
Atuty lokalu
ogródek, danie na miejscu, menu dla dzieci, obsługa grup
Organizujemy
bankiet, impreza firmowa, impreza zamknięta, konferencja, przyjęcie okolicznościowe, wesele, komunia, chrzciny, stypa, urodziny, spotkanie we dwoje, spotkanie rodzinne, przyjęcie dla dzieci, spotkanie biznesowe
Informacje dodatkowe
Restauracja 16 Stołów to miłe, przytulne i warte uwagi miejsce na lubelskiej mapie restauracyjnej. Stosunkowo nowe, elegancko urządzone wnętrza, wyśmienita kuchnia oraz profesjonalna obsługa czynią je idealnym zarówno na rodzinny obiad, romantyczną kolację jak również towarzyskie lub biznesowe spotkania.
Serdecznie zapraszamy!
Nazwa | Ilość | Cena | |
---|---|---|---|
Dania główne | |||
Filet z kaczki (Sous – vide) serwowana na puree z czerwonej kapusty i rabarbaru, podany z pieczonym porem, skorzonerą w miodzie oraz sosem malinowym z płatkami róży |
--- | 44 zł | |
Kopytka z cielęciną, kurkami, pomidorami, zielonym groszkiem, serem bursztyn oraz pesto z kolendry |
--- | 26 zł | |
Makaron razowy z młodym szpinakiem, kozim serem oraz pesto ziołowym |
--- | 18 zł | |
Perliczka serwowana na musie z marchwi z wanilią, musie z jabłka i selera oraz ziołową chałką |
--- | 46 zł | |
Polędwica wołowa (Sous – vide) podana na musie z kalafiora, z konfiturą z czerwonej cebuli, pierożkami z pieczonym porem i wędzonym twarogiem oraz sosem na bazie śliwek i suszonych pomidorów |
--- | 68 zł | |
Policzki wołowe (Sous – vide) w sosie własnym, z brązowymi pieczarkami, podane na sałatce z botwiny z ziołowym puree oraz młodymi warzywami |
--- | 35 zł | |
Pstrąg smażony w klarowanym maśle, podany na białej kapuście z żurawiną i jałowcem z wędzonym koprem włoskim oraz sosem z pomidorów malinowych |
--- | 34 zł | |
Sandacz serwowany na ekologicznej kaszy orkiszowej smażonej z boczniakami, selerem naciowym, borowikami z patelni oraz sosem ze świeżych pomidorów i boczku |
--- | 44 zł | |
Desery | |||
Ciasto czekoladowe z solą morską, podane z puree z malin oraz lodami waniliowymi własnej produkcji |
--- | 17 zł | |
Creme brulee |
--- | 15 zł | |
Karmelizowana tarta z jabłkami z kompotu, lodami sosnowo - migdałowymi oraz karmelem ze słonymi orzeszkami |
--- | 16 zł | |
Świeże owoce pod regionalnym jogurtem miodowo - cytrynowym i kruszonką |
--- | 16 zł | |
Inne | |||
Mix sałat |
--- | 6 zł | |
Ziemniaki puree |
--- | 6 zł | |
Menu dla dzieci | |||
Kawałki kurczaka z sosem keczupowym i frytkami |
--- | 13 zł | |
Rosół z kluseczkami |
--- | 7 zł | |
Zupa pomidorowa z kluseczkami |
--- | 7 zł | |
Napoje | |||
Americano / kawa czarna |
--- | 9 zł | |
Coca Cola, Coca Cola Light, Coca Cola Zero |
200 ml | 6 zł | |
Doppio |
--- | 9 zł | |
Espresso |
--- | 6 zł | |
Flat white |
--- | 10 zł | |
Nestea cytrynowa, brzoskwiniowa |
250 ml | 6 zł | |
Sprite, Fanta, Kinley Tonic |
200 ml | 6 zł | |
Woda mineralna gazowana/niegazowana |
200 ml | 5 zł | |
Przystawki | |||
Carpaccio z gęsi podane z galaretką z leśnych owoców, marynowanymi grzybami oraz pierogiem biłgorajskim |
--- | 27 zł | |
Grasica cielęca serwowana na rozklejonym pęczaku aromatyzowanym lubczykiem i pomarańczą z musem z młodych buraków |
--- | 23 zł | |
Krewetki z patelni z ciepłą sałatką z truskawek, szpinaku oraz granatu podane z francuskim pierożkiem |
--- | 38 zł | |
Łosoś marynowany w kwiecie lipy z sosem miodowo - musztardowym, oliwą truflową, marynowanym koprem włoskim oraz pianą z buraka |
--- | 26 zł | |
Sałatki | |||
Sałaty z sosem malinowym, kaczką, kurzą wątróbką, borówką, jabłkiem, marynowanym burakiem i kozim serem |
--- | 27 zł | |
Świeże liście szpinaku z pomelo, gruszką, serem z niebieską pleśnią, pieczonym kindziukiem, prażonymi orzechami nerkowca oraz sosem balsamicznym |
--- | 25 zł | |
Zupy | |||
Chłodnik z botwinką i nowalijkami oraz jajem poszetowym |
--- | 13 zł | |
Rosół z domowej kury i wołowiny, podany z warzywnymi pierożkami i mięsem kaczki |
--- | 13 zł | |
Zupa rybna gotowa na bulionie z raków, podana ze świeżymi warzywami oraz szyjkami rakowymi |
--- | 15 zł |